Profiel

Datum vertrek: zaterdag 18 oktober 2014
Datum terugkomst: zaterdag 18 april 2015

Momenteel in: Nederland

Over mij/mijn reis

Hoi,
Ik ben Linthe van Rooij, ik ben 15 jaar oud en ga komend schooljaar 4 VWO doen. Dit ga ik doen op een speciale manier. Ik ga namelijk 19 oktober voor een halfjaar meedoen met School at Sea. Hieronder lees je meer over School at Sea.

School at Sea is een ontwikkelingsprogramma die VWO-4 leerlingen de kans geeft zichzelf ontwikkelen, leiderschap creëren, zichzelf beter leren kennen en leren samenwerken. Om de leiders van de toekomst te vormen die, vanuit creativiteit en verantwoordelijkheid, samenwerking creëren en anderen inspireren

Het programma & de school
School- en wachtdagen wisselen elkaar af. Op schooldagen werk je aan je planning en werk voor school en op wachtdagen bestuur je het schip.
Toetsen maak je gewoon aan boord, ze worden ingescant en opgestuurd, nagekeken door je eigen school en weer teruggestuurd met je cijfer. Zo mis je niks van school en kan je gewoon weer meedoen als je terugkomt.
Je legt aan aan verschillende landen waar je expedities doet die je uiteindelijk zelf mag invullen. School at Sea geeft jou verwantwoordelijkheid. You sail. You learn.

Het schip
De Regina Maris is een Tall Ship, dat betekent een schip van 42m. met 3 masten en 10 zeilen, best groot dus! Er zitten 4 persoonshutten in. Ook zit er gewoon een keuken in, waar eerst de kok nog kookt, maar daarna niet meer, dan moeten we het zelf doen. Douches zijn er ook, net zoals wc's. Eigenlijk gewoon een huis op zee. 

De route & de reis
De eerste stop is Santa cruz de Tenerife waar we deel gaan nemen aan een uitwisselingsprogramma, daarna gaan we naar Dominica, waar we de boiling lakes gaan bezoeken. Door naar de ABC-eilanden en dan naar Panama. In Panama gaan we bij de Indianen logeren. De volgende stop is Cuba. Daar gaan we een week met een groepje door Cuba reizen. Een week die volkomen in je eigen handen ligt. Door naar Bermuda en als laatste stop de Azoren, en dan alweer naar huis!
Het schip dat vaar je zelf. Tijdens je wacht navigeer je op de sterren. Je houdt samen met mede-klasgenoten de radar in de gaten, stelt de zeilen bij, zorgt dat de olie in de genatoren op peil blijft en zet koffie voor de volgende wacht. Samen zorg je ervoor dat je veilig aankomt. Samen bereik je de bestemming.
Op deze pagina zie je mijn route: http://lintheatsea.reismee.nl/kaart/

Wil je meer informatie? Neem dan een kijkje op de website van School at Sea; www.schoolatsea.com